Coaching

Pauw is mijn achternaam, deze naam straalt zelfvertrouwen uit. Dit heb ik ook moeten leren en dat doe ik nog steeds! Met de quote van Pippi Langkous kunnen wij allemaal ver komen!

De coachingpraktijk:

In mijn kindercoachpraktijk begeleid ik kinderen door hen zelf in te laten zien welke kwaliteiten er in hen verborgen zitten. Hierdoor ontdekken ze hun eigen krachten, kunnen ze keuzes maken en gaan ze vertrouwen in zichzelf ontwikkelen. Met deze inzichten en krachten kunnen kinderen nieuwe vaardigheden leren waarmee ze hun leerdoelen kunnen gaan bereiken. Op deze wijze help ik kinderen betekenis en richting te geven aan wat er in en om hen heen gebeurt.

Het coachingstraject:

Nadat u contact met mij hebt opgenomen zullen we eerst een kennismakingsgesprek hebben. Als een kindercoachtraject passend is en u wilt uw kind door mij laten coachen dan krijgt u van mij een intakeformulier. 

Tijdens het intakegesprek zullen we dit formulier bespreken en proberen we de hulpvraag helder te krijgen. 

Ook bespreken wij waar het traject plaats gaat vinden. Dit kan zijn bij u thuis of op school. Als we op school willen afspreken, nemen we eerst contact op met school voor de mogelijkheden. Als het op school niet kan en het is thuis ook niet mogelijk, dan kan het traject ook bij mij thuis plaatsvinden.

Daarna start de coaching; we gaan aan de slag met wat het kind graag wil leren, wat zijn/haar leerdoel is. In het coachingstraject maak ik gebruik van verschillende technieken, materialen en methodes. Een voorbeeld is; spel (rollenspel, wedstrijdspel, verbeeldend spel), creatieve materialen en gesprekken.

Aan het eind van het traject bespreek ik met u en met uw kind of het leerdoel behaald is. We sluiten het traject op een leuke manier af, want als het kind zijn/haar leerdoel behaald heeft mag hij/zij dat laten zien en zich zo trots als een pauw voelen!