Coaching

Pauw is mijn achternaam, deze naam straalt zelfvertrouwen uit. Dit heb ik ook moeten leren en dat doe ik nog steeds! Met de quote van Pippi Langkous kunnen wij allemaal ver komen!

De coachingpraktijk:

In mijn kindercoachpraktijk begeleid ik kinderen door hen zelf in te laten zien welke kwaliteiten er in hen verborgen zitten. Hierdoor ontdekken ze hun eigen krachten, kunnen ze keuzes maken en gaan ze vertrouwen in zichzelf ontwikkelen. Met deze inzichten en krachten kunnen kinderen nieuwe vaardigheden leren waarmee ze hun leerdoelen kunnen gaan bereiken. Op deze wijze help ik kinderen betekenis en richting te geven aan wat er in en om hen heen gebeurt.

Het coachingstraject:

Nadat u contact met mij hebt opgenomen zullen we eerst een kennismakingsgesprek hebben. Als een kindercoachtraject passend is en u wilt uw kind door mij laten coachen dan krijgt u van mij een intakeformulier. 

Tijdens het intakegesprek zullen we dit formulier bespreken en proberen we de hulpvraag helder te krijgen. 

Ook bespreken wij waar het traject plaats gaat vinden. Dit kan zijn bij u thuis of op school. Als we op school willen afspreken, nemen we eerst contact op met school voor de mogelijkheden. Als het op school niet kan en het is thuis ook niet mogelijk, dan kan het traject ook bij mij thuis plaatsvinden.

Daarna start de coaching; we gaan aan de slag met wat het kind graag wil leren, wat zijn/haar leerdoel is. In het coachingstraject maak ik gebruik van verschillende technieken, materialen en methodes. Een voorbeeld is; spel (rollenspel, wedstrijdspel, verbeeldend spel), creatieve materialen en gesprekken.

Aan het eind van het traject bespreek ik met u en met uw kind of het leerdoel behaald is. We sluiten het traject op een leuke manier af, want als het kind zijn/haar leerdoel behaald heeft mag hij/zij dat laten zien en zich zo trots als een pauw voelen!

Referentie:

Onze dochter heeft in de begeleiding van Heleen geleerd om beter om te gaan met haar (te) hoge lat en haar zorgen over van alles en nog wat. Ze is zich door middel van creatieve spelopdrachten, verhalen en gesprekken daarover bewust geworden van haar eigen kwaliteiten. Ze heeft bovendien geleerd hoe ze negatieve gedachtes om kan zetten in positieve. Door haar rust, betrokkenheid en warmte heeft Heleen veilige omgeving gegeven waarin onze dochter echt het achterste van haar tong heeft durven laten zien. Het gaf haar de ruimte om na te denken over wat ze normaalgesproken doet en denkt, alternatieve gedachtes te bedenken en dus te groeien. Nu gaat ze, met behulp van alle handvatten, veel zelfverzekerder de uitdagingen in haar leven aan. Het blijft altijd een aandachtspunt voor onze dochter, maar ze heeft voor de rest van haar leven waardevolle vaardigheden meegekregen. We zijn heel blij dat Heleen haar hierin heeft willen ondersteunen!
Moeder van een 12 jarige dochter

Ik vond het heel fijn om met Heleen te praten. Ze is heel rustig en heeft me geleerd om minder zenuwachtig te zijn. Ik vond de spellen en verhalen heel leuk en ik vond het fijn om te horen dat ik niet de enige ben die me soms heel druk kan maken over wat er allemaal kan gebeuren. Ze leerde me allerlei trucjes om ermee om te gaan en die kan ik op school (en ook soms op andere momenten) heel goed gebruiken. De steen heb ik meegenomen naar de toetsen, zodat ik steeds eraan kon denken om rustig te blijven. Dat hielp echt!
Meisje van 12 jaar